Melyik vállalkozási forma a legjobb Önnek? Segítünk!

Egyéni vállalkozás – (KATA)

A legegyszerűbben indítható és kezelhető vállalkozási forma, akkor ajánljuk, ha valaki még nem rendelkezik biztos ügyfél és vevőkörrel, gyorsan és viszonylag kis költséggel alapítható. Ez megtehető személyesen vagy Ügyfélkapun keresztül is. Sok fontos kérdés előjön ekkor is, olyanok mint a bejelentett székhely, iparűzési adó (IPA), Áfa vagy Alanyi adómentesség? Tevékenységek köre? Milyen számlatömböt érdemes venni vagy inkább számlázó program szükséges? Másodállásban vállalkoznál? Bankszámla szükséges-e külön?


 

Korlátolt felelősségű vállalkozás – Kft.
Ez egy olyan gazdasági társaság és vállalkozási forma, amely meghatározott törzstőkével indul, a tagok saját vagyoni hozzájárulásuk befizetésére terjed ki, a KFT. ügyvezetője viszont korlátlan módon, az egész vagyonával felel az esetleges felhalmozott tartozások rendezésében. Részvényt vagy kötvényt nem bocsáthat ki.


 

Betéti Társaság – Bt.
A gazdasági társaságok egyik típusa ez is, melyben a tagok arra vállalkoznak, hogy közös üzletszerű gazdasági tevékenységet folytatnak, úgy, hogy legalább egy tag felelőssége korlátlan és a többi beltaggal egyetemleges, míg legalább egy másik tag (kültag) csak a társasági szerződésben vállalt vagyoni betétje szolgáltatására köteles.